Печат върху различни материали

Вижда ли сме какви ли не предмети с какво ли не отпечатано върху тях, но почти никога не сме се замисляли как технологично е нанесено изображението. Най-съвременните методи позволяват печат върху изключително много материали – метали, стъкло, кожа, порцелан, теракот, ПВЦ, коматекс, еталбонд, дърво, МДФ и много други. Това позволява много комбинации между изображения и материали. Например можете да направите метална табела от неръждаема ламарина или алуминий върху която да бъде нанесено цветно и дори пълноцветно изображение. Така съчетавате трайността на метала с най-новата технология на трайно нанасяне на изображения върху него. Допълнителното нанасяне на лаково покритие допринася за още по-голяма трайност и подобрява визията. Тази почти универсална технология допринася за решаване на много проблеми в областта на печата. Вече не се замисляш възможно ли е твоите идеи да бъдат реализирани в цялата си цветност върху каквато и да е повърхност. Можеш дори да разнообразиш цветовата гама на твоята кухня, като нанесеш дадено изображение върху някоя плоскост или МДФ. Можеш да поставиш семейната си снимка върху порцелан с магнит за хладилник и да персонализираш своите спомени. Какво ли още не може(::::

 

Стари технологии

Една от старите технологии е свързана с изработката на печатите, които виждаме всеки ден, като фирмени печати, различни канцеларски печати, и дори весели детски печатчета, има своята дълга история. Печатите са измислени хилядолетия по-рано, но не са били толкова популярни, както днес. Преди около пет хиляди години представителите на древна Индия са ги използвали, за да идентифицират собственици, или като символи на властта. Днес приложението им е много по-широко, не само при печатите за фирми и канцеларските печати; Аура получава поръчки за изработка на печати от специалисти от различни професии. Възможностите за изработване на печати с различна форма, механични или автоматични печати, както и сгъваеми печати, предоставят на всеки, който иска да подпечатва документи, тестове, книги от лична библиотека и други, да избере най-подходящия и удобен за себе си печат.

 

 

 

 

Печати за институции

Банките, министерствата и различните ведомства имат своите лазерно гравирани печати. Кметства, нотариуси, болници, училища, детски градини и други институции, включително контролните и инспектиращи органи, се нуждаят от печати color. При издаването на църковни документи също са необходими печати.

 

Печати за фирми

Фирмите поддържат редовна документация и имат своите фирмени печати. За изработването им е необходимо да се представи копие от съдебната регистрация на фирмата, или документ за актуално състояние.

Освен печатите с фирмено лого и име на населеното място, където е седалището на дадената фирма, а често и фирмения БУЛСТАТ, фирмите използват и редица други печати, които спестяват многократното изписване на стандартни надписи като: Вярно с оригинала, Одобрено, Входящ номер, Изходящ номер, и други.

За фирмени печати с лого, населено място и БУЛСТАТ се препоръчва кръгла или правоъгълна форма.

 

Защо са необходими печатите в хранителната промишленост

В хранителната промишленост редица продукти се маркират с печати. Това маркиране може да е с информационна цел, като се използва екологично мастило, а може да е и с цел брандиране – с релефни печати. Достатъчно е да си припомним печатите, поставяни върху яйцата, както и печатите за срок на годност върху опаковките на най-различни хранителни продукти. За маркирането на месо и на колбаси също се използват печати.

 

Печатите, които удостоверяват авторство и оригиналност

За майсторите, занимаващи се с изработване на художествени предмети, печатите са важни, тъй като удостоверяват авторството им и оригиналността на изработените художествени предмети или произведения. Аура предлага изработване на печати за 5 мин с надписи: Оригинал, Ръчно изработено, и други.

 

Професиите, които се нуждаят най-много от печати

Работещите като лекари, стоматолози, учители, обущари, кожари, и други, които трябва често да издават документи, да заверяват писмени работи, да брандират фирмени знаци и подпис върху различни материали, като хартия, дърво, кожа, метал, пластмаса и други, поръчват лазерно гравирани печати за тези цели.

 

Печати за логистични фирми

Логистичните фирми, които издават документи към пратките на клиентите си, ги заверяват с фирмени печати. Освен това при опаковането се налага поставянето на информационни печати за чупливи, взривоопасни, отровни и други товари.

 

Личните печати

Аура изготвя печати експресно за всеки, който иска да разполага с личен печат и да маркира книгите в библиотеката си или да маркира личните си документи с печати.